Meermaker nieuwe naam Duurzaam Bedrijf Haarlemmermeer

Op zaterdag 14 september is de nieuwe naam van het Duurzaam Bedrijf Haarlemmermeer gepresenteerd: Meermaker. Meermaker helpt met de realisatie van duurzame projecten die zichzelf terugverdienen. Iedereen in de gemeente Haarlemmermeer kan hier aan bijdragen én meeprofiteren. Op www.meermaker staat wat de projecten voor Haarlemmermeerders kunnen doen. De eerste negen projecten zijn goed voor een investering van ruim 33 miljoen euro voor het verder verduurzamen van de lokale economie. Tegelijkertijd is de zonatlas Haarlemmermeer gelanceerd. De zonatlas is een online wijzer die je in één oogopslag laat zien welk dak geschikt is voor zonnepanelen.

John Nederstigt, wethouder Duurzaamheid, Andrea van de Graaf, directeur Meermaker en Jeroen Nobel (wethouder Wonen en ambassadeur Duurzaam Gebouwde Omgeving) lanceerden Meermaker en de Zonatlas Haarlemmermeer tijdens het wijkfeest Graan voor Visch.

Meermaker is een bedrijf dat actief en gericht mede investeert in duurzame projecten. Duurzame projecten die tot doel hebben; het versnellen en verbreden van de verduurzaming van Haarlemmermeer. Meermaker doet dit door partijen bij elkaar te brengen en het verstrekken van financiële bijdragen aan duurzame innovatieve projecten, die anders niet van de grond zouden zijn gekomen. De negen geselecteerde projecten worden voor maximaal 40 procent door Meermaker gefinancierd. Gebleken is dat het meedoen van Meermaker andere financiers vertrouwen geeft; ze zijn daardoor ook bereid om deel te nemen in projecten. Hiermee wordt de nieuwe duurzame economie gestimuleerd.

De gemeente Haarlemmermeer investeert 3,3 miljoen euro in de duurzame projecten van Meermaker (zie www.meermaker.nl). Doordat ondernemers zelf ook financiering meebrengen, is het investeringsbudget verhoogd van 3,3 miljoen euro naar ruim 30 miljoen euro. Meermaken dus! En niet alleen in geld, maar ook in meer hernieuwbare energie productie en meer besparing van C02-uitstoot. Twee keer winst dus. Want duurzaamheid loont. Financieel, maar ook voor een gezonde toekomst.