Meermaker is een actief participatiefonds, opgericht door de gemeente Haarlemmermeer, met als doel om duurzaamheid in de polder te versnellen en opschalen. Meermaker doet dit door partijen bij elkaar te brengen en het verstrekken van leningen aan duurzame innovatieve projecten, die anders niet van de grond komen.

Meermaker is gestart met een investeringsbudget van 3,3 miljoen euro. Duurzame projecten in Haarlemmermeer kunnen tot 40 procent cofinanciering krijgen. Inmiddels heeft Meermaker 10 projecten succesvol gecofinancierd voor een totaal bedrag van bijna 2.2 miljoen. Meermaker financiert relatief kleinschalige projecten (gemiddelde financiering tot nu toe: € 240.000, met een maximum van € 400.000 ). Vanzelfsprekend worden projecten allemaal gerealiseerd ín Haarlemmermeer. De totale investering voor de 10 projecten is bijna 8 miljoen euro. Gebleken is dat het meedoen van Meermaker andere financiers vertrouwen geeft; ze zijn daardoor ook bereid om deel te nemen in projecten.

Andrea van de Graaf is de drijvende kracht achter Meermaker. Wil je meer weten? Neem contact op met Andrea.

Visie

Meermaker stimuleert, enthousiasmeert en helpt inwoners, bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen met hun veelbelovende duurzame initiatieven. Zij zijn de spelers in de polder die het doen. Samen met koplopers uit de polder bouwen we aan duurzame en eerlijke lokale bedrijvigheid voor iedereen. En omdat duurzaamheid loont, is economische, ecologische én sociale winstmaximalisatie het doel. In 2030 produceren bewoners hun eigen energie, stoten auto's geen CO2 meer uit of rijden op hernieuwbare brandstoffen. Is alle nieuwbouw energieleverend, plastic wordt gemaakt van gewassen van eigen land en eten we gezond voedsel van dichtbij. Meermaker geeft schone en positieve energie.

Missie

Meermaker laat samen met koplopers zien dat duurzame investeringen rendabel en opschaalbaar zijn en bijdragen aan een gezonde bedrijfsvoering, geïnspireerde en productieve medewerkers. Dit doet Meermaker door het creëren van slimme, duurzame en tegelijk logische samenwerkingsverbanden, door het wegnemen van barrières en door intensieve samenwerking met alle partijen die actief zijn in het landschap duurzaamheid in Haarlemmermeer.

Over_ons_Meermaker.png